Het zusje van de buurvrouw, Margot Vanderstraeten
Prachtig verhaal over een Marokkaans meisje met een eetstoornis, op zoek naar wie ze eigenlijk is, een Vlaams en westers meisje of toch meer Marokkaans? Dit boek laat duidelijk zien, hoe een eetstoornis werkt en de verwoestende gevolgen daarvan, maar zeker ook de ingewikkelde weg naar je identiteit, de weg die je door het leven moet worstelen.
Zaida, een zeventwintigjarige vrouw, geeft op een dag haar buurman een koekjesdoos met haar zus erin, of nou ja, haar zus in herinneringen. Of hij daar een verhaal van wil maken. 'Een verhaal in 36 kilo' is hiervan het gevolg, aan de hand van 36 hoofdstukken leren we 'het zusje van de buurvrouw' kennen. Tot haar dood, na jarenlange strijd met een eetstoornis, maar vooral met zichzelf.
Leze dit boek!
Leze dit boek!