Trage start, verrassend einde!
Ik mocht dit boek lezen als ARC via Hamley Books, dus dankjewel hiervoor!
Eerst en vooral: HOE MOOI is die cover en waarom heb ik nog geen kleuren kobo Het is echt bijna misdadig dat ik ‘m alleen maar in grijstinten te zien krijg op mijn scherm.
In het begin van het boek kreeg ik een beetje divergent-vibes en dan wat meer “De Test”-vibes. Beide reeksen die ik heel goed vond, dus mijn interesse was gewekt.
Ik vond de eerste helft van het boek soms wat moeilijk om te volgen. Je krijgt veel informatie maar eigenlijk ook weer niet genoeg om alles te snappen. Ik raakte soms wat gefrustreerd omdat ik wou weten hoe de puzzel in elkaar zat (maar dat ligt meer aan mijn ongeduld dan aan het boek denk ik).
Eens voorbij de helft kwam ik dan wat meer in het verhaal en kon ik het boek amper nog neerleggen. Dat is… tot vlak voor het laatste hoofdstuk. Want hoezo is dit het laatste hoofdstuk en zijn er nog zoveel vragen onbeantwoord. Ik voelde de bui al hangen, dit wordt een cliffhanger en dit boek is geen standalone.
En dan, dat laatste hoofdstuk. Wat een rollercoaster! Ik ben er nog draaierig van! Toen ik de laatste zin las, heb ik luidop “WAT????” geroepen! Ik heb ook 3 keer gekeken of er echt niet nog iets kwam.
Jill, hoe kan je ons zo achterlaten?! Vol vragen?! En vooral: wanneer komt dat volgende boek. Want het einde maakt het allemaal duidelijk: dit is nog maar het begin!