Heeft mij gebracht wat ik had gehoopt.

B1972 30 juli 2023

Ik las : ‘Waarom doe ik zo ?’ van schrijver Robert Jackman.

Ik wilde dit boek heel graag lezen omdat ik mijzelf inderdaad wel eens heb afgevraagd waarom ik dezelfde keuzes maak in het leven, het zij de goede maar ook slechte keuzes.

Allereerst wil ik zeggen dat ik de omslag van het boek wel erg passend en pakkend vind. Het nodigt voor mij wel uit om het boek te pakken.

En dan de inhoud van het boek.
De schrijver heeft een fijne schrijfstijl, een schrijfstijl die mooi persoonlijk overkomt . Alsof de schrijver tegenover je zit en tegen je praat.
Wel moet ik zeggen dat ik even op gang moest komen in het begin van het boek. Voor mij had de schrijver iets inspirerender mogen beginnen. Gelukkig maakt hij dit wel goed.

De inhoud van het boek is vol met nuttige informatie over hoe het verleden kan beïnvloeden in het heden.
En hoe jij zelf dit patroon kan doorbreken. Hiervoor geeft de schrijver mooie en nuttige opdrachten, waar je wel echt even tijd voor moet nemen. De opdrachten kunnen soms wat confronterend zijn.

Verder neemt de schrijver je mee in voorbeelden uit zijn praktijk. Deze voorbeelden zijn nuttig om te lezen want deze maken alles wat de schrijver schrijft, nog begrijpelijker.

De schrijver heeft mij zeker geïnspireerd met de mooie opdrachten die echt een mooi inzicht geven in mijn eigen gedrag . En daar ging het mij ook om. Dus ik vind dit boek zeker inspirerend.
Ik zou dit boek dan ook zeker aanraden aan een ieder die nieuwsgierig is naar zijn of haar eigen gedrag, haar of zijn handelingen , haar of zijn reacties op situaties.

Meer recensies van B1972