De vriend
Sydney Shaw heeft haar portie mislukte dates wel gehad en verlangt naar echte liefde. Wanneer ze Tom ontmoet: charmant, knap en arts lijkt ze eindelijk haar geluk te hebben gevonden. Maar al snel wordt duidelijk dat perfectie zelden zonder barsten komt. In Toms omgeving gebeuren vreemde dingen en Sydney kan het gevoel niet van zich afschudden dat er iets niet klopt. Hoe goed ken je iemand eigenlijk, zelfs als je verliefd bent?
Freida McFadden laat opnieuw zien waarom ze zo populair is binnen het genre van psychologische thrillers. Het verhaal leest vlot, de hoofdstukken zijn kort en de spanning is continu voelbaar. Door de afwisseling tussen heden en verleden word je steeds verder het verhaal ingezogen en denk je regelmatig: nu snap ik het. Totdat er weer een twist volgt die alles op zijn kop zet.
Wat dit boek sterk maakt, is het constante gevoel van twijfel en onrust. Je kijkt voortdurend met een wantrouwende blik naar de personages en niets is wat het lijkt. Tegelijkertijd is het verhaal herkenbaar in de thema’s liefde, daten en vertrouwen, waardoor je je makkelijk in Sydney verplaatst.
De vriend is geen diep literair verhaal, maar wel een enorm verslavende pageturner die je in een ruk wilt uitlezen. Perfect voor wie houdt van psychologische spanning, manipulatie en verrassende wendingen tot de allerlaatste pagina.