Een hartverwarmend boek die je meeneemt door het mooie Ierland.
Wat heb ik ontzettend genoten van Liefde & Geluk. Natuurlijk kwam ik er pas na het lezen van de laatste bladzijde achter dat dit deel 2 is. Om eerlijk te zijn? Liefde & Geluk is prima los te lezen, voor mijn idee.
Het verhaal gaat over de pittige Addie. Jenna Evans Welch weet een geweldig personage neer te zetten: Addie is echt een pittige tante maar met een ontzettend lief karakter. Ze heeft geen blad voor haar mond en weet zich prima staande te houden tussen haar 3 broers. Ze is een echte vechter, zelfs als het leven haar even tegen zit. Naast Addie sluit ik ook haar broer Ian en vriend Rowan in mijn hart. Hoewel Ian in het begin nog een beetje bot is leer je hem gedurende het boek steeds meer kennen. Hij heeft het beste voor met zijn zusje en doet er alles aan om zijn favoriete band te volgen, een echte fanboy. Rowan vind ik vanaf het begin al super met zijn grote hart. Stuk voor stuk fijne personages, met zijn drieën vormen ze een goed drietal. Ieder heeft zijn eigen probleem die ze tijdens de reis achter zich proberen te laten.
De verhaallijn is ontzettend leuk. Je waant je even in Ierland samen met Addie, Ian en Rowan. Door middel van stukjes uit Addie's reisgids voor mensen met liefdesverdriet leer je daadwerkelijk meer over de trekpleisters waar ze langs komen, dit is op een vlotte en grappige manier geschreven. Vanaf het begin is het duidelijk dat er iets gebeurd is met Addie, beetje bij beetje krijg je hier meer over te lezen waardoor je geboeid blijft. Niet alleen daardoor, de schrijfstijl van Jenna is ook erg fijn. Ze heeft een vlotte schrijfstijl die haar personages en de omgeving tot leven wekt. Het lijkt alsof je er zelf bent en voor je het weet vlieg je door het boek heen. In het boek zitten flashbacks verwerkt die op het goede moment geplaatst zijn, elke keer krijg je weer wat meer duidelijkheid. Ik heb gelachen om Addie en haar gezelschap, wat een ontzettend fijn boek!
Het is een hartverwarmend boek die je meeneemt op een Roadtrip door het mooie Ierland heen!