Hannelore

Bellona 04 februari 2020
Frank Krake en Samenlezenisleuker schreven een actie uit om Frank zijn nieuwe boek Hannelore proef te lezen. Ik bewonder de schrijfstijl van Frank en prees mij gelukkig dat ik mocht meedoen!

Onvoorstelbaar.... Wat macht met mensen doet. En helemaal in een religieuze setting. Daar waar je je veilig moet voelen. Ontzettend knap beschreven zodat je je er een voorstelling van kan maken.

Je zal zoiets zelf maar meemaken. Of in je nabije omgeving zien. Wat doe je dan? Hoever ben je bereid te gaan om in te grijpen in een gevaarlijke situatie? Zit er een 'ome Bertus' in jou? Deze vraag houdt mij bezig. Het is zo makkelijk om er iets van te vinden of erger nog, een mening over te hebben. Maar wat zou je zelf doen om Hannelore te helpen? Ben benieuwd naar je antwoord.

Ik was erg blij met de namen op de achterflap. Hannelore van Otterloo alias zuster Hannah en ook wel zuster Jurama. Je zou er de kluts van kwijt raken wie wie nou ook alweer was. Maar gelukkig is daar de achterflap. En Frank is consequent in het gebruiken van de broeder en zuster namen of de namen die ze bij hun geboorte hebben gekregen.

Kortom: een must read. Vooral als je van het genre waargebeurd drama houdt.