Feelgood boek zonder diepgang

Bianca Bianca
17 mrt 2020

Het winkeltje in Cockleberry Bay van schrijfster Nicola May begint mysterieus met een nalatenschap van een onbekende weldoener.
De hoofdpersoon Rosa heeft een niet al te beste jeugd , opgegroeid in pleeggezinnen en na school gaan werken in allerlei los vast baantjes. De enige persoon waar ze vertrouwen in heeft is haar vriend Josh met wie ze geen relatie heeft maar op wie ze altijd kan rekenen.
Nadat ze via een notaris haar erfenis, een winkeltje in een idyllisch kust plaatsje van een onbekende erft besluit ze haar leven drastisch om te gooien en eindelijk moeite te doen om iets van haar leven te maken.
Na de nodige tegenslagen bij het opknappen en opstarten van het winkeltje lukt haar dat en is ze zelfs in staat om een aantal vriendschappen te sluiten in het dorp, hoewel niet iedereen zuivere vriendschappen in zich heeft.
Gedurende het verhaal wordt langzaam duidelijk van wie en waarom ze de winkel erft en wordt ook duidelijk wie wel en niet belangrijk zijn in haar leven.
Ik vond het een fijn boek om even lekker weg te dromen van de dagelijkse dingen maar het is zeker niet het mooiste boek wat ik gelezen hebt. Er zijn te veel personages en gebeurtenissen die niet echt uitgediept worden en dus ook niet veel toevoegen aan het verhaal, eerder verwarring geven.
Het einde leest wel makkelijk weg, en geeft dan ook het gevoel wat kenmerkend is bij een feelgood boek.
Al met al een aardig boek voor tussendoor maar zeker geen hoogvlieger, daarom beoordeeld met 3 sterren.

Meer recensies van Bianca