Een spannende thriller van een internationale bestsellerauteur

bmensink1 bmensink1
2 mrt 2022

In het boek De laatste man, begin je in een safehouse in Jalalabad in Afghanistan, waar agenten van de CIA een plaats delict zitten te bekijken, onderzoeken. Ze doen dit om een man op te zoeken, genaamd Rickman. Rickman is ontvoerd, omdat hij heel veel informatie heeft over de CIA, dat niet in handen mag vallen van de Taliban. Dus kort samengevat in dit boek gaan de CIA agenten op pad om te vinden waar Rickman gevangen wordt gehouden en of hij nog leeft ja of nee. Maar er zijn veel obstakels op de weg naar het vinden van Rickman. Mijn mening over dit boek is zeer positief, want ik zat er echt helemaal in toen ik het voor het eerst las. Het is gewoon een heel gedetailleerd boek, dat je heel goed laat zien hoe bij karakters in het boek heel goed het perspectief kan zien van die persoon.

Mijn eerste argument op betrekking van de inhoud, is dat een opvallende scéne was wanneer je ook het perspectief kreeg van Rickman die was meegenomen. Hoe je hoorde en hoe hij zich voelde tijdens dat die werd ondervraagd was echt heel duidelijk uitgelegd en je wist exact wat er gaande was. Mijn tweede argument op de betrekking van de inhoud was, dat in het begin van het verhaal toen de agenten op het plaats delict waren er heel duidelijk werd uitgelegd hoe de omgeving er uit zag, waardoor je het gewoon bijna kon voorstellen hoe het eruit zag. Bijvoorbeeld toen ze uitlegde met welke kogels er zijn geschoten en hoe ieder persoon eruitzag toen die dood lag. Wat ik vind van de schrijfstijl van de schrijver, is dat het heel duidelijk allemaal werd uitgelegd in detail, maar het werd ook weer niet te saai uitgelegd, waardoor je het boek weer bleef door lezen.

Ik zou dit boek aanraden aan mensen die houden van mysterie en actie boeken. Maar je moet goed tegen geweld kunnen als je dit boek leest. Interessant en spannend verhaal.

Meer recensies van bmensink1