RF Kuang is een kunstenares
Mijn bèta brein ging zo goed op dit boek. Al mijn nerdkanten kwamen naar boven en ik was oprecht verrast met hoeveel ik wist qua wiskunde of verwijzingen naar Dante etc. Maar wees niet bang als je zelf over weinig achtergrondkennis beschikt: Kuang neemt je mee op reis en vertelt je precies genoeg om het verhaal te begrijpen. En anders kun je altijd nog googlen, dat heb ik ook zeker gedaan tijdens het lezen.
Ik werd echt vanaf H1 in dit verhaal gezogen en ik was zo benieuwd waar het verhaal heen zou gaan. Ik vond het boek verrassend grappig en de schrijfstijl vond ik ook echt geweldig. Ook in dit boek van RF Kuang heb je te maken met echte antihelden en de combinatie van het grote verhaal en de flashbacks vond ik erg sterk. Zo kreeg je als lezer steeds meer informatie en kreeg je steeds meer inzicht in de karakters, hun denkwijzen en alle gebeurtenissen.
Toch vond ik het einde erg underwhelming. Het voelde erg gehaast en niet passend bij de reis van het boek zelf. Ook vond ik het einde gewoon een beetje tegenstrijdig met waar het boek eigenlijk om draaide? Maar dat kan misschien aan mij liggen. Met een ander einde was het iig een dikke 5 sterren geweest. Ik houd van RF Kuang haar brein en ik kan niet wachten op meer vertalingen van haar boeken.