Prettig leesbaar boek
Molly is een wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt, zonder dat iemand aandacht voor haar heeft. Toch komt ze – ongewild – in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?
Het Kamermeisje is een mooi geschreven en prettig leesbaar boek, dat je met veel moeite dicht kan klappen. Begonnen aan het verhaal wil je alleen maar verder lezen of je antwoorden krijgt op je vragen. Tijdens het lezen heb ik me dan ook vaak afgevraagd hoe het verder moest. De belangrijkste personage Molly leer je steeds meer kennen en sprak me tijdens het lezen aan. Ik kon me goed met de personages identificeren. Ook had ik het idee dat Nita Prose zich hier stevig in heeft vastgebeten. De schrijfstijl van het boek was niet gecompliceerd, goed te snappen en droeg absoluut bij aan een prettige en fijne leeservaring van het boek. De algemene rode lijn van het verhaal was te begrijpen. Goed opgeschreven en de conclusie van het verhaal bleef onverwacht en verrassend. Dus ja, ik heb van dit verhaal veel plezier gehad.
Van de eerste pagina tot de laatste bladzijde en beloon het graag met een recensie.