Advertentie

Wat vooraf ging....
Regelmatig lees ik een boek voor van De Zoete Zusjes. Mijn dochters zijn gek op de verhalen en natuurlijk op de creatieve filmpjes op Youtube.
Dit boek mocht natuurlijk niet ontbreken in onze boekenkast, waarom? Lees snel verder!

Het verhaal
De Zoete Zusjes gaan op vakantie naar Ameland, een eiland waar ontzettend veel te beleven valt.
Op het strand worden de mooiste zandkastelen gebouwd, er worden zeehonden gespot, er wordt veel gefietst, natuurlijk mag een boottocht niet ontbreken, maar bovenal beleven de Zoete Zusjes een heerlijke vakantie op het eiland.
Wanneer de Zoete Zusjes met broer Bram op het strand zijn vindt Saar een fles met daarin een brief. Echte flessenpost, van wie zou de brief zijn?

Ik vond....
... Het boek een boek om vrolijk van te worden. Dat begint al bij de mooie illustraties op de kaft van het boek van Iris Boter. Ook ondersteunen de kleurrijke illustraties het verhaal, want op bijna iedere pagina is wel iets moois te zien.
Het verhaal is zo geschreven dat het ontzettend prettig voorleest. Geen moeilijke woorden, makkelijke zinsopbouw, geen lange zinnen en niet al te lange hoofdstukken.
Het fijne van dit boek is dat het echt een 'feel good' verhaal is. Er gebeuren geen nare dingen. Er worden juist situaties beschreven die voor kinderen heel herkenbaar zijn. Het is net alsof je er zelf bij bent.

Aanrader?
Jazeker en check ook even de andere boeken van De Zoete Zusjes.

Reacties op: Alsof je zelf een Zoet Zusje bent

4
De zoete zusjes gaan op vakantie - Hanneke de Zoete
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken