Voor jou wil ik gaan
Het verhaal draait om Kiki en Tim. Kiki is juf van groep 6 en Tim begint als gymdocent op haar school. Vanaf het eerste moment voel je de aantrekkingskracht tussen hen, maar allebei hebben ze te maken met hun eigen verleden en onzekerheden. Terwijl ze hiermee worstelen, groeien ze steeds dichter naar elkaar toe.
Het boek behandelt thema’s als pesten, angsten en schaamte, maar laat ook zien hoe je daarmee kunt leren omgaan. De manier waarop Anina Nouschka dit beschrijft, maakt het verhaal extra mooi en soms zelfs een beetje ontroerend – ik moest op een bepaald moment echt even slikken.
De schrijfstijl is prettig en meeslepend, waardoor je helemaal in het verhaal zit. En een leuke bonus: Grease speelt een rol in het verhaal, wat voor mij als fan van die film echt een pluspunt was!
Kortom, Voor jou wil ik gaan is een lief, warm verhaal dat je raakt. Een aanrader!