De vrouw achter de mythe

bookgirliedaphne bookgirliedaphne
8 apr 2026

4.5 ⭐️

''Je kent mijn naam, maar je kent mij niet.''

Dit betoverende verhaal begint wanneer de achttienjarige Cleopatra farao wordt na de dood van haar vader. We volgen haar tot haar volwassenheid, waarin ze om leert gaan met verlies en verantwoordelijkheid. Het is een verhaal over liefde. Niet alleen voor haar geliefden, maar ook voor haar land en de goden.

In deze hervertelling wordt het verhaal verteld vanuit Cleopatra zelf, waardoor je een nieuwe kijk krijgt op haar leven. In de geschiedenisboeken wordt ze afgeschilderd als een schurk en gifmengster, maar in dit verhaal onthult ze de vrouw achter de mythe. We leren haar kennen als dochter, zus, moeder, geliefde, vriendin, genezer en farao. Cleopatra wordt hier neergezet zoals dat nog nooit is gebeurd: menselijk. En dat is wat dit verhaal zo meeslepend maakt.

Ik heb van elke seconde van dit boek genoten. Historische elementen zijn prachtig verweven in dit verhaal en door de uitbundige wereldopbouw werd ik volledig meegenomen naar het oude Egypte. Dit boek is een echte aanrader als je fan bent van historische fictie. Een verhaal wat mij lang zal bijblijven, zeker het epiloog!

''Dit is geen verhaal over mijn dood. Nee, dit is een verhaal over hoe ik leefde.''

Ik mocht Cleopatra lezen in ruil voor een eerlijke review. Bedankt HarperCollins Holland voor dit (e-)recensie-exemplaar en dat ik onderdeel mocht zijn van jullie reviewteam!

Meer recensies van bookgirliedaphne