Ontroerend en adembenemend
Allereerst wil ik @uitgeverij.hartklopper en @eljevanturennout bedanken dat ik mee mocht doen met deze blogtour.
Lichter, Uitzicht waren de eerste 2 delen in deze trilogie. Ruimte is het laatste deel. Norah is de hoofdpersoon door alle boeken heen. De boeken kunnen ook als standalone gelezen worden.
In dit deel volgen we Norah. Norah heeft het nog steeds moeilijk in het leven, tot ze buurman Marcus ontmoet. We volgen Norah en Marcus voor en na hun bruiloft. Ze hebben nog niet alles aan elkaar verteld. Beiden lopen ze met geheimen die ze ver weg hebben gestopt en waar ze niet over praten. Beide hebben ook onzekerheden en angsten.
Zullen ze naar elkaar hun geheimen vertellen? Zodat ze samen verder zonder blokkades?
In het boek lees je ook hoofdstukken vanuit Lianne's. Lianne was Norah haar kamergenoot voor jaren. Wanneer Marcus en Norah samen gaan wonen, blijft Lianne achter. Je leest hoe het met haar gaat nadien. Ze laat haar kijk op de relatie zien van de twee en ook haar volgen we in haar zoektocht naar een veilige basis voor zichzelf.
Toen ik dit boek uit had, dacht ik wat een ontzettend mooi, meeslepend en ontroerend verhaal was dit. Ik heb soms echt het boek even moeten weglegen om het op met laten inwerken.
Het boek heeft veel thema's (rouwverwerking, liefde, angst en vriendschappen). Elje van Turnenout weet mij te raken met het verhaal. Haar schrijfstijl is gedetailleerd, maar ook prachtig.
Wel ik soms mijn boek aan de kant moest leggen, trok het mij ook aan om door te lezen.
Je voelt je dicht bij de personages. De struggelingen die ze hebben. In de tijd waar wij leven waar alles op social media wordt gegooid en alles perfect moet zijn.
Wel in het waren leven dit juist totaal niet is. Elje benadruk dit door erover te schrijven.
Elje van Turnennout nog een keer dank je wel voor dit prachtige boek. Ik hoop gauw weer wat van je te lezen.