Emotioneel en bijzonder

Carlina Carlina
15 mrt 2021

Zo sterk als een leeuw….

Wat een emotioneel en toch ook een mooi boek. Het bijzondere verhaal van David Samwel en hoe zijn leven verlopen is na zijn adoptie en zijn gevecht tegen anorexia.

Gezien het onderwerp heb ik getwijfeld of ik het boek zou kopen. Na een kort gesprek over dit boek bij mijn lokale boekhandel overstag gegaan en het boek gekocht.

Na het eerste hoofdstuk zat ik meteen in het verhaal, wilde weten hoe David’s verhaal verder zou gaan. Heb af en toe het boek weg moeten leggen, omdat het te emotioneel werd. Echter niet voor lang (hoe emotioneel ook), want het verhaal trok te erg. Helemaal de combinatie tussen het heden en zijn verleden (met stukken uit zijn dagboek, welke hij toen geschreven heeft), dit maakt het boek zo ontzettend persoonlijk en dat voel je echt als je het boek leest.

Recent bij de lokale boekhandel David zijn verhaal horen doen, samen met Thomas Olde Heuvelt en wat was het fijn om daar bij te mogen zijn en om hem zelf te horen vertellen over zijn boek. Hoop ook zeker dat hij blijft schrijven.

Meer recensies van Carlina