Leuke YA fantasy
Wachter van het Dodenpad gaat over Shane, die probeert als wachter van het dodenpad zijn ouders trots te maken. Dat valt niet mee, omdat zijn tweelingbroer Jake naast de gave van telepathie, ook in het onderzoeksteam zit naar de mysterieuze slaapziekte en heeft ook nog het hart veroverd van de dochter van de Monarch.
In het boek word je meegenomen met de worstelingen die Shane meemaakt, om ervoor te zorgen dat zijn ouders ook trots op hem kunnen zijn. Hoe hij zijn best ook doet, hij lijkt niet te kunnen opboksen tegen Jake en wil absoluut niet onderdoen voor zijn tweelingbroer. Hierdoor volgt hij zijn beste vriend Cillian naar de overkant van het dodenpad naar het Dodenrijk om hem bij te staan naar zijn zoektocht.
Een boek over familie, vriendschap, een ontluikende liefde, maar ook moed en het onbekende.
Quote: ‘Als jullie met zijn tweeën zulke grootste dingen kunnen doen, zal ik dat alleen maar steunen’.
Het verhaal komt wat langzaam op gang, in het begin leer je vooral Shane kennen en groei je met de personages mee. Pas wanneer Shane met Cillian mee gaat wordt de spanning wat opgebouwd en komt er wat meer diepgang in de personages en het verhaal. Ook de band tussen Shane en Cillian wordt erg mooi omschreven, je groeit daarin echt mee.
De schrijfstijl is prettig. De hoofdstukken zijn kort, dit leest erg fijn en hierdoor heb je ook wat vaker afwisseling tussen de personages. Toch blijft het lezen als één verhaal.
Het einde ging wel erg snel, dit had wel meer diepgang en uitbreiding mogen krijgen.
Het Dodenrijk wordt goed omschreven, maar ook de gevoelens van de personages. Ook het onbekende en hoe dat ervaren wordt is goed verwoord. Heb erg genoten van de ontluikende liefde, hoe subtiel dit gebracht werd en hoe dit klopte bij het verhaal.