Prima verhaal, schrijfstijl wat minder
Het verhaal is op zich meeslepend en boeiend genoeg om het uit te lezen. Ook als het boek uit is, wil ik weten hoe het verder gaat (en gelukkig heb ik deel 2 ook al klaar liggen zodat ik direct door kan gaan). Af en toe wat herhalingen in de gedachtes van de hoofdpersoon (die ook behoorlijk storend herhaald zijn omdat ze dingen niet wil geloven die al overduidelijk zijn voor iedereen).
De schrijfstijl is op meerdere opzichten wat apart. Zinnen worden doorgestreept omdat ze dat in haar hoofd denkt, maar eigenlijk niet wil denken? Daar wordt geen uitleg over gegeven, dus het blijft raden voor de lezer. Daarnaast missen zinnen regelmatig een onderwerp. Voorbeeld dat niet per se letterlijk in het boek hoeft te staan, maar even ter beeldvorming: "Hij gaat zitten. Haalt een hand door zijn haar."
Dat herinnert mij ook aan het feit dat heel veel zinnen op dezelfde manier zijn opgebouwd ( en ook dat vaak achter elkaar doen) zoals veel zinnen die met 'ik' beginnen. Op zich logisch, maar het had prettiger gelezen als de schrijfster daar iets meer mee had gespeeld. 5 opvolgende zinnen die met 'ik' beginnen, is gewoon niet 'mooi'. Of het haar oplossing was om dan maar de onderwerpen compleet weg te laten, zoals in een eerder voorbeeld, weet ik niet. Maar prettig lezen is voor mij iets anders.
Desondanks toch 4 sterren omdat het boek boeiend genoeg is en mij uitdaagt om verder te lezen.