Wow wat een goed boek van Georgia Kaufmann - de kleermaakster van Parijs! Het begint al met een prachtige kaft.
Nu ben ik sowieso helemaal weg van Parijs, vond het dan ook erg leuk dat de stad ook gedetailleerd omschreven werd. Ik liep er echt!
Maar het verhaal van Rosa begint in Italië, dan moet ze op de vlucht en brengt haar dit eerst naar Zwitserland en zo komt ze in Parijs en daarna verder over de wereld. Wat een ellende heeft jonge Rosa al meegemaakt zeg, heftig! Ik hoopte op een goede afloop.. wat een moed heeft deze vrouw. Ik wilde het boek niet wegleggen maar gezien verplichtingen moest dit soms toch Hihi.
Ik vind de schrijfstijl van Georgia Kaufmann erg fijn, lekker vlot, ook erg leuk dat haar hoofstukken steeds een naam hebben met producten die je kan kopen bij de drogist of apotheek zoals katoen,aspirine, nagellak, pincet enz. In het hoofdstuk komt dit dan ook aan bod en krijg je leuke weetjes erover. Al met al was het een prachtig verhaal dat aan je vertelt werd door de oude Rosa en in de stijl van Soraya Lane of Lucinda Riley. Jammer dat het boek uit is..Ik hoop dat je meer gaat schrijven Georgia!