Aisha Dutrieux doorbreekt het zwijgen
In het kader van de Hebban leesclub heb ik het boek Wat wij verzwijgen van Aisha Dutrieux gelezen. Het boek betreft een aangrijpende autobiografische roman waarin de auteur het langdurig zwijgen doorbreekt over het misbruik dat ze gedurende haar kindertijd heeft meegemaakt. Bijzonder knap is hoe ze op een eerlijke, ingetogen en bijna sobere manier over zeer pijnlijke ervaringen en de gevolgen daarvan vertelt. Ze wisselt af tussen het heden en herinneringen uit haar kindertijd en doet verschillende ontboezemingen over de complexiteit van wat ze heeft meegemaakt en haar gevoelens en gedachten daarover. Haar rouwproces en de pijn en ontwrichting die zijn ontstaan door wat er is gebeurd zijn voelbaar in het verhaal. Ze heeft haar eigen schrijfstijl waarbij ze gebruik maakt van korte zinnen en hoofdstukken, wat zorgt voor een vlot leestempo. Het boek bleef me boeien en las ik in twee dagen uit. Een aanrader wat mij betreft. Het was het eerste boek dat ik van Aisha Dutrieux las en heeft me nieuwsgierig gemaakt naar haar andere werk.