Rauw en indringend
Niet geschikt voor publicatie van Gabrielle la Rose. ⭐️⭐️⭐️⭐️ Deze roman is rauw, heftig en indringend. De schrijfster gebruikt veel straattaal. Dat past perfect in het verhaal, maar het gescheld met de ziekte K stuitte mij persoonlijk tegen de borst. Tyrelle (Tye) groeit op in een disfunctioneel gezin. Moeder vertoont hulpvermijdend gedrag. Vader is niet in beeld en dan is er nog een jonger zusje: Kimmie. Als alles dreigt mis te lopen komt oom Michiel bij hen wonen. In eerste instantie vindt Tye dat geweldig (eindelijk een vaderfiguur) maar naarmate hij ouder wordt worden de bedoelingen van oom Michiel steeds duidelijker. Dit leidt tot escalatie en uiteindelijk tot een gevangenisstraf en TBS voor Tye. Na zijn straf keert hij met hulp van Don (zijn surrogaat vader) terug in de maatschappij. Maar zijn woede en wraakgevoelens blijven altijd sluimeren. Samen bedenken ze een plan om een klein beetje rust en eerherstel te creëren. Dik interessant boek (464 blz.), maar niet altijd fijn om te lezen.