Advertentie

is het ingrijpend waargebeurd verhaal van Thomas Geve, die nà 22 maanden zijn 3de werkkamp overleefde en op 11 april 1945 uit Buchenwald werd bevrijd.
In de zomer van 1931 vertrok het gezin uit Beuchen, vader ging naar Engeland en het was de bedoeling dat moeder en Thomas zouden volgen, maar in september werden de grenzen gesloten en brak WO II uit.
Met één van de laatste transporten werd Thomas op vijftienjarige leeftijd, samen met zijn moeder, gedeporteerd naar Auschwitz. Onmiddellijk werd hij gescheiden van zijn moeder en geconfronteerd met de gruwelen van de holocaust. Ondanks alles blijft hij in het leven geloven en geeft de moed nooit op.
Het boek beschrijft op realistische wijze de mensonterende leefomstandigheden in concentratiekampen,de gruwelen waaraan de gevangenen werden blootgesteld, de rantsoenen, gaskamers, alles komt aan bod. Je leeft echt mee met het hoofdpersonage, en alhoewel je op voorhand weet dat Thomas de gruwel overleeft, blijft zijn verhaal je tot het laatst boeien.
Bijzonder zijn ook de tekeningen die in het boek verwerkt werden, ze zijn niet origineel, maar door hem, op latere leeftijd, nagetekend
Een heel bijzonder verhaal, beleefd uit de ogen van een kind, een echte aanrader.

Reacties op: OM NOOIT TE VERGETEN

5
De jongen die Auschwitz tekende - Thomas Geve
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners