Het mensenspel

Je volgt in dit boek de hoofdpersonage Iris en de mensen om haar heen. Ieder hoofdstuk wordt verteld vanuit een ander personage. Hierdoor krijg je zicht op wat diegene beweegt en waar hij/zij mee zit. Ieder perspectief vormt een schakel in het verhaal.

Het boek behandelt meerdere thema's, zoals familiebanden, ziekte, eenzaamheid, leven volgens verwachtingen en kiezen voor de dood.
Het verhaal zit goed in elkaar, over ieder detail is nagedacht. De sfeer en de personages worden goed weergegeven, je leeft echt mee. Dianne Hoogstrate maakt daarnaast gebruik van mooie zinnen, bijvoorbeeld: 'Bij het mensenspel zeggen mensen altijd iets anders dan ze bedoelen en het is de sport om erachter te komen wat ze eigenlijk tegen je zeggen' en 'Ik lijd wel mijn eenzaamheid. Ik lijd ook aan samenheid. Dat is mijn dilemma.'

Het doolhof staat symbool voor een onbekende levensweg waarbij men op den duur vanzelf over een pad loopt dat naar een uitgang leidt. Maar welk pad neem je? En kies je daar bewust voor? Hoe ga je met de bijbehorende verantwoordelijkheden en consequenties om? Dat zijn de vragen waar je na het lezen van dit boek over nadenkt.

Meer recensies van Cynthia's Choice (of Books)