Weinig bovennatuurlijk
Omdat dit boek vergeleken werd met Twilight, verwachtte ik vampiers en bovennatuurlijke elementen. Toch voelde dit boek meer aan als een dark academy moordmysterie. Alleen het laatste deel bevat wat bovennatuurlijke elementen, maar dit onderdeel speelt zeker geen hoofdrol in het verhaal.
Merit Niemeitz heeft een degelijk verhaal geschreven. De wereldopbouw is geweldig en er zijn een aantal fijne personages. Desondanks vind ik dat het lage tempo het potentieel van het verhaal tenietdoet.
Omdat dit boek vergeleken werd met Twilight, verwachtte ik vampiers en bovennatuurlijke elementen. Toch voelt het meer aan als een duistere academische moordmysterie. Alleen het laatste deel bevat wat bovennatuurlijke hints, maar dat speelt geen hoofdrol in het verhaal.
Merit Niemeitz heeft een degelijk verhaal geschreven. De wereldopbouw is geweldig en er zijn een aantal sympathieke personages. Desondanks vind ik dat het tempo het potentieel van het verhaal tenietdoet.
Lees mijn volledige recensie op mijn blog: https://boekensteeg.wordpress.com/2026/01/06/starling-nights/