Ik kwam er niet lekker in
The connection is het debuut van Dana Claire en daarnaast het eerste deel in The blood-light trilogy.
In dit boek maak je kennis met Beatrice "Bea" Walker, een normaal meisje dat een normaal leven leid. Het enige aparte aan haar is dat ze geen herinneringen van haar moeder heeft. Wanneer Bea plots verhuisd naar haar geboorteplaats, neemt Bea weer contact op met haar vriendinnen en daarnaast krijgt ze veel aandacht van de knappe maar arrogante Cash Kingston. Bea vind al snel uit dat Cash niet enkel knap en arrogant is, maar ook een alien die Bea moet beschermen van degene die weten wat Bea daadwerkelijk is. Bea blijkt zonder het te weten een levende huls voor een buitenaardse ziel is. En alsof dit nog niet alles is, blijkt Bea de enige te zijn die het uitsterven van de aliens kan voorkomen. Hoe zal Bea reageren op dit nieuws? Wat voor gevaren brengt dit met zich mee? Zal Cash haar kunnen beschermen?
Dana Claire heeft met The connection een science-fiction geschreven met een tint van young adult.
Het verhaal word zowel vanuit Cash als vanuit Bea geschreven, waardoor je zowel achtergrondinformatie over de aliens krijgt, als een blik in het leven van Bea. Je krijgt precies genoeg informatie om het verhaal te begrijpen, maar er blijven genoeg open stukken die in de vervolgdelen uitgewerkt kunnen worden.
Hoewel de omschrijving van het boek me erg nieuwsgierig maakte, merkte ik al snel dat ik moeite had om in het verhaal te komen. Ik ben door blijven lezen, omdat ik toch benieuwd was naar wat ging komen. Echter heb ik gedurende het gehele boek niet goed in het verhaal kunnen komen, wat ik erg jammer vind.
Het verhaal kent een redelijk langzaam tempo, waardoor de spanning en de onthullingen ook pas erg laat aan het bod komen. Doordat ik niet goed in het verhaal kon komen, miste ik dit tempo wel een beetje, maar het zorgde er ook voor dat mijn nieuwsgierigheid steeds werd gewerkt.
De schrijfstijl van Dana Claire is fijn om te lezen. Alle personages weet ze goed uit te lichten als dit nodig is, en het verhaal word goed beschreven. Echter miste ik op sommige punten de diepgang, en vond ik dat het verhaal oppervlakkig bleef. Hierdoor was er soms net iets te weinig spanning in het verhaal, maar gelukkig maakt de enorme cliffhanger dit weer goed. Ik ben dan ook zeker benieuwd wat er nog meer op het pad van Bea en Cash zal komen.
Originele recensie is geplaatst op boekensteeg.wordpress.com