De gespannen huizenmarkt vraagt om bizarre en spannende acties!

Danielle Danielle
23 mrt 2026

In Het beste bod schetst de auteur een herkenbaar en actueel beeld van de overspannen huizenmarkt. Hoofdpersoon Margo is het kleine appartement waarin ze met haar partner Ian woont meer dan zat. Na de verkoop van hun huis belanden ze in een tussenwoning, maar Margo verlangt naar het klassieke ‘huisje‑boompje‑beestje’-gevoel. De zoektocht naar een nieuw thuis blijkt echter alles behalve eenvoudig.
Wanneer het steeds moeilijker wordt om een huis te bemachtigen, besluit Margo ongebruikelijke stappen te zetten. Hoe ver ze precies wil gaan, wordt stukje bij beetje onthuld. Haar gedrag wordt steeds extremer, wat zorgt voor de nodige spanning en ongemak — en maakt tegelijk duidelijk hoe sterk haar verlangen naar een echt thuis is.
Het verhaal leest vooral in het begin vlot weg. Naarmate de spanning oploopt, wordt Margo een minder sympathieke maar wél intrigerende hoofdpersoon. Sommige plotwendingen voelen wat ongeloofwaardig, maar het verrassende einde maakt veel goed en past binnen het filmische karakter van het verhaal.
Het beste bod is een toegankelijke, spannende roman met scherpe observaties over de huidige woningmarkt. Perfect voor lezers die houden van thrillers met menselijke drijfveren en onverwachte wendingen.
Mijn beoordeling: 3 sterren

Meer recensies van Danielle