Gemengde gevoelens
Laat ik beginnen met het positieve: ik vind het goed dat onderwerpen als seksueel misbruik en geweld tegen vrouwen bespreekbaar worden gemaakt. Dit boek laat goed zien dat zelfs een sterke politieagente een slachtoffer kan worden. Wat begint met een tik uit frustratie, kan later zomaar resulteren in een bloedneus of een ziekenhuisbezoek. Hoewel de vrouwelijke hoofdpersonen in dit boek niet altijd even rationeel reageerden, is dat misschien juist wel het resultaat van die mishandeling. Het sluipt erin. Je durft steeds minder je mond open te doen, bang om weer die klap te krijgen of erger, opnieuw verkracht te worden.
Persoonlijk was ik minder fan van de schrijfstijl. Soms vond ik het veel te snel gaan, waardoor het minder realistisch op me overkwam en voor mij de diepgang ontbrak. Ik had de personages nog wel iets beter willen leren kennen, onder hun huid kruipen en meer willen meekrijgen van de echte gevoelens.
Helaas is niet elk boek voor iedereen en smaken verschillen. Voor mij was dit een iets minder goede match, maar ik ga zeker nog een keer wat lezen van Lois en ik ben benieuwd naar haar andere boeken.