Leest lekker weg

Desiree 30 april 2025
De Verhalenverteller speelt zich af in het Ierland van nu en dat van honderd jaar geleden. In de verschillende verhaallijnen raken de levens van Sarah en Anna aan elkaar. Zo ontstaat er een helend verhaal voor Sarah, die te kampen heeft met depressieve gevoelens.

Het boek leest lekker weg, maar blijft daardoor ook aan de oppervlakte. Wie diepgang verwacht, originele wendingen of een verrassend plot, komt er bekaaid van af bij het lezen. De Verhalenverteller mist de scherpte, het mysterie en de poëzie die je verwacht in een boek dat zich afspeelt in Ierland. Het is wat clichématig. Daardoor lijkt het alsof Woods met haar twee verhaal lijnen een kunstje uithaalt dat eerder ook al succesvol was.

Het gevoel dat bij mij achter blijft, is dat ik met de nodige verwachtingen dit boek ben gaan lezen, maar dat het eigenlijk chicklit voor dames van dertig is. Daarom krijgt het boek van mij 2 sterren.

Meer recensies van Desiree