De school van de magische dieren deel 3 ‘Avontuur in het donker’

dsteijaert dsteijaert
19 mrt 2021

De leerlingen beleven een derde avontuur, waarin enkele van hen weer een magisch dier ontvangen. Wie zal deze keer de gelukkige zijn?

Beschrijving inhoud
Het boek ‘Avontuur in het donker’ vertelt het verhaal over de leerlingen in de klas van Miss Cornfield. Beetje bij beetje krijgt elk van hen een magisch dier. Dit dier beschermt hen en helpt hen met alle dilemma’s in het leven. Eddy en Helene zijn deze keer de gelukkigen, maar zijn zij wel blij met hun dier en is hun dier blij met hen? Ondertussen dreigt het slecht af te lopen met de grote kastanjeboom. Ida zet alles op alles om de boom te redden. Gelukkig krijgt ze uiteindelijk hulp van haar klasgenootjes of komt deze hulp te laat?

In dit boek kom je als lezer verschillende geheimen te weten. Deze trekken je aandacht en creëren een spanning. Het verhaal bevat dieperliggende emoties als onzekerheid, verdriet en vriendschap. Daarnaast geeft het prachtig weer dat iedereen ander is en dat iedereen op zijn tijd met lastige dilemma’s te maken krijgt. Het is niet noodzakelijk om de eerste twee delen gelezen te hebben, om dit boek te kunnen begrijpen.

Leeftijdsadvies
Qua leef- en belevingswereld sluit het boek ‘De school van de magische dieren: Avontuur in het donker’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich sterk verbonden voelen met de karakters in het boek. De schoolse omgeving waarin het verhaal zich afspeelt draagt hieraan bij.

Mening recensent
Met veel plezier heb ik het derde deel van deze serie voorgelezen in groep 5. De fantasiewereld waarin het zich afspeelt zorgde ervoor dat we allemaal even in deze andere wereld verdwenen. Toch zorgt het boek ook voor herkenning. Zo zien volwassenen de magische dieren niet, omdat ze in hun drukte hieraan voorbij gaan. Een van de leerlingen in mijn klas geeft aan dat ze het heel spannend vindt dat de dieren in steen veranderen als ze volwassenen zien. Een andere leerling vertelt dat ze veel van dieren houdt en dat het boek haar daarom aanspreekt. Het leukste aan het boek, vinden veel leerlingen, is dat de dieren echt kunnen praten. ‘Het is een erg ‘cool’ boek”, zo luidt de conclusie van groep 5.

Meer recensies van dsteijaert