Super spannend
Recencie van: verborgen in de schaduw van Viveca Sten. Uitgever Luitingh Sijthoff.
Het is deel 2 van een serie maar ik had deel 1 niet gelezen. Heb ik deel 1 gemist zelf denk ik van niet.
Er spelen zich 2 verhaallijnen af in het boek. De eerste is van Rebecca die uitgehuwelijkt is aan Ole een predikant.
Verhaallijn 2 gaat over de rechercheurs Daniel en Hanna die de hoofdrolspelers zijn van het boek met wat collega's van het team.
Ik lees niet veel Zweedse thrillers maar dat is nu zeker veranderd. Wat een spanning zit er in dit boek. Vanaf het begin zat ik vol in het boek.
Het begint onschuldig met een moeder en zoon die onderweg naar de skiles zijn. En dan moet Hugo plassen. Ze stopt en laat hem z'n gang gaan. Maar dan begint het spannende verhaal wat je erin op zuigt. Hugo vindt namelijk een dode man, Johan Anderson. En dan komen Daniel Lindsog en Hanna Ahlander in beeld en gaan ze er mee aan de slag. Wie heeft deze moord op zijn geweten?
Er gebeurt van alles en zoeken ze iedere tip uit. Maar ze komen er maar niet achter wie het gedaan heeft. Ze verdenken verschillende personen maar steeds klopt er iets niet.
Op het eind wordt het steeds spannender en had ik echt moeite het boek weg te leggen. Ik moest en zou de uitkomst weten van het boek
Dan gaat er een man dood die ze op het oog hadden als dader. Wat is er gebeurd en waarom? Dan komen ze er achter wie de dader is en dat verbaasd ze. En ik zag het ook helemaal niet aankomen dat dat de dader was.
Ze gaan bij diegene op bezoek en wat er dan gebeurt slaat alles.
De andere verhaallijn die er tussendoor speelt is gruwelijk, mishandeling, mens onterend maar ook liefde en genegenheid.
Tijdens het lezen zat ik zo nu en dan tenen krommend te lezen. En dan bloeide ik weer op. Maar het einde is een open einde want er blijft nog een groot vraagteken. Zowel van Rebecca als bij Daniel en Hanna
Wat ben ik dankbaar dat ik dit boek mocht lezen. IK heb er weer een genre bij de Zweedse thrillers. Wat een verhaal zeg. Het is zeker de moeite waard om te lezen.
Ik geef het boek 4 1/2 sterren
Ze gaan bij diegene op bezoek en wat er dan gebeurt slaat alles.
Ik geef het boek 4 1/2 sterren