Diepe levenslessen en prachtige avonturen
Miriams derde boek, Overleven in de Wildernis, is opnieuw een meeslepend verhaal vol avontuur en diepgang. Ze neemt je mee in haar wereld en raakt grote thema’s aan zoals innerlijke kracht, vrijheid, afscheid en liefde. Bovenal ademt het boek wat voor Miriam en haar man de meest fundamentele waarheid is: dat de zin van het leven ligt in het aanschouwen van de betoverende wereld om ons heen.
Ze neemt je wederom mee op avontuur: ditmaal op jacht in Nieuw-Zeeland, door de nog wilde bergen van Bulgarije, langs 5000-meterpieken in de Himalaya en binnen de warme, gastvrije cultuur van Centraal-Azië. Het boek zit vol filosofische diepgang, afgewisseld met praktische survival- en mindsettips. Daarnaast heeft Miriam een prachtige schrijfstijl die ons iets leert over onze diepe verbondenheid met de natuur.
Miriam schudt me wakker met haar boeken. Ze brengt me in contact met mijn diepere zelf, dat voluit en krachtig wil leven. Ze inspireert me en nodigt me uit om te filosoferen over wat écht belangrijk is. Ze sluit het boek af met de mooie woorden:
‘De deur zit niet op slot, je bent vrij om te gaan. Je hoeft geen enorme tocht of wereldreis te maken. Ga gewoon een eindje naar buiten en voel de lucht onder je vleugels. Bedenk dat je gemaakt bent om te vliegen, te bewegen, te verkennen, vrijuit te ademen. Wees zuinig op je vleugels, want ben je die eenmaal kwijt, dan loop je het gevaar dat je je innerlijke vuur kwijtraakt, waardoor het zaad van verbittering begint te groeien. Laat het niet zo ver komen. Ga naar buiten, al is het maar even. Afstand nemen van veiligheid geeft weer vonk aan je innerlijke moed.’
Ik raad dit boek met heel mijn hart en wezen aan.
Eline
Ik raad dit boek met heel mijn hart en wezen aan.
Eline