De Heksencode - een mooi debutverhaal met veel mogelijkheden

Ellen Ellen
8 mrt 2020

Het boek “De Heksencode” heb ik leren kennen via een boekenclub. Omdat ik mij altijd graag laat verrassen door nieuwe verhalen om zo pareltjes te lezen en te ontdekken, heb ik me ook met heel veel zin ingeschreven.
De schrijfster Anoeska Nossol is heel toegankelijk en actief om haar visie op het boek uit te leggen in de mate van het mogelijke voor haar. Want wat ik zeer fijn vind aan haar stijl is dat ze zo open schrijft. Het gebrek aan duidelijke beschrijvingen van personages geeft bijvoorbeeld heel veel vrijheid aan de lezer om eigen inspiratie en creativiteit te gebruiken in het lezen. Een eigenschap dat ik heel hard apprecieer.

Het verhaal speelt zich af in de toekomst waarbij 2 werelden elkaar ontmoeten, de technologische en de niet-technologische. Deze sfeer in het boek is voor mij echter niet duidelijk genoeg om een belangrijke rol te krijgen in het verhaal. Dit voorbeeld is een van de onderwerpen waar ik nog wat op mijn honger blijf zitten.

Het is een mooi verhaal, soms verrassend, soms voorspelbaar, maar vooral een basis voor meer. Het boek is zeker een aanrader voor tieners die niet houden van grote verhalen, lezers die eens verrast willen worden of anderen die snel en tussendoor iets willen lezen dat je een goed gevoel geeft (ik heb het boek uitgelezen bijvoorbeeld op 3 dagen met een echt feel good gevoel).

Meer recensies van Ellen