Variation
De Engelse versie van dit boek zag ik al regelmatig voorbij komen op bookstagram. Ik was helemaal niet bekend met het werk van Rebecca Yarros behalve de Empyrean serie (of course). Dus toen ik een mail kreeg van @zomerkeuning dat ze reviewers zochten voor de Nederlandse versie van Variation heb ik me gelijk aangemeld. Ik ben super blij dat ik dit mocht doen. Ik moet zeggen, ik vind het echt een leuk boek.
In het kort
Het boek gaat over redding zwemmer Hudson, die zijn zus helpt met het opvoeden van haar geadopteerde dochter Juniper, en ballerina Allie. Allie woont in New York, ze danst bij een erg hoog aangeschreven ballet gezelschap. Wanneer ze geblesseerd raakt gaat ze terug naar het zomerhuis van haar ouders om te herstellen.
Wanneer Hudsons nichtje Juniper hem naar het huis van Allie brengt, hopeloos opzoek naar haar biologische moeder, komen Allie en Hudson voor het eerst sinds hun tienerjaren weer oog in oog met elkaar. Hun verleden is erg gecompliceerd, ze waren beste vrienden, of waren ze toen al meer dan dat? Wat is het geheim dat Hudson met zich mee draagt waardoor ze 10 jaar geen contact hebben gehad?
Mijn mening
Ik was gelijk geboeid en had veel vragen in het begin. Ik hou hier persoonlijk van. Ik had het gevoel dat ik er na 30 pagina’s al volledig in zat en kon het boek niet wegleggen. Uiteraard gaat het veel over ballet, een wereld waar ik niet veel van af wist. Het was op een zeer interessante manier beschreven. Het bevestigede ook wel mijn vooroordelen, blij dat ik niets met die wereld te maken heb. De liefde tussen Hudson en Allie is een soort van verslavend en de spice in het boek is top. De karakters zijn erg beeldend beschreven en voelde me snel vertrouwd met hun. Zelf ben ik vooral fan van Juniper. Het boek had hier en daar iets spannender kunnen zijn, maar het was zeker vermakelijk.
Mijn beoordeling
Ik geef dit boek 4 sterren. Zeker benieuwd naar haar andere boeken.
In het kort
Mijn mening
Mijn beoordeling
Ik geef dit boek 4 sterren. Zeker benieuwd naar haar andere boeken.