Super debuut. 5 sterren!

Afgelopen mei las ik dit bericht op de instagram pagina van @sanneelisabethschrijft: “Goudvleugels willen haar opsluiten. Zilvervleugels willen haar redden. Een slapende sage ontwaakt.” Nou dit klonk mij gelijk als muziek in mijn oren. Ik reageerde op haar bericht en nu mag ik mee doen met haar Blogtour! Hoe leuk! Het verhaal pakte me vanaf het begin. 5 sterren!

In het kort

Lucy is een jonge vrouw die opgroeit in de tempel van Haeva. Ze leidt een rustig en gestructureerd leven. Dit veranderd als ze wordt meegenomen door de gevleugelden naar Tirnia, waar de hertog van Maltarie haar claimt. Daar komt ze achter de gruwelen die haar als kind zijn aangedaan en die haar littekens verklaren. Wat de hertog met haar van plan is heeft grote gevolgen, niet alleen voor haar maar ook voor de zilver en goudvleugels die ze nog maar net heeft ontmoet. Wie kan ze vertrouwen? Wat is haar gave en wie helpt haar zoals zij ook het liefst anderen helpt? Lucy gaat op reis om aan haar lot te ontkomen en waar ze oog in oog komt te staan met haar toekomst.

Mijn mening

Je leest het boek vanuit de hoofdpersoon Lucy. Hierdoor kreeg ik gelijk een band met haar en haar emoties. Dit draagt mede bij voor de spanning van het verhaal en de emoties die daarbij volgen. Want reken maar, er gebeurd veel! Je wordt meegenomen op haar reis en de ontdekkingen die ze doet over haarzelf, haar gave, haar verleden en wie ze is en bij wie ze wil (en hoort) te zijn. Het magie systeem met verschillende vleugeltypes en gaves is zoals ik nog niet eerder gelezen heb. Onderdrukking, liefde, vriendschap, vertrouwen, zelfontdekking en wraak zijn thema’s die uiteenlopende emoties bij mij oproepen. Ik kan hier niet te veel over delen om spoilers te voorkomen, maar je moet het boek echt zelf gaan lezen. Dit is een boek wat je het liefst in 1 sprint uit leest. Het laat je achter met plottwist die ik niet aan zag komen waardoor ik niet kan wachten op het vervolg!

Mijn beoordeling

Dit boek krijgt van mij 5 sterren. Ik ben fan!

Meer recensies van Epictalesandcoffee