Vermakelijk, maar vlakke personages
'Hallo, met Sam' van Dustin Thao
Oh, wat een mooie cover, vinden jullie niet? 'Wat zou je doen als je een tweede kans had om afscheid te nemen?' staat er bovenaan dit boek, voor mij meteen een reden om het te willen lezen.
De toekomstplannen van de zeventienjarige Julie worden aardig in de war gegooid wanneer haar vriendje Sam onverwacht sterft. Ze waren van plan om samen te verhuizen naar de grote stad om daar te gaan studeren, ze zouden een reis naar Japan gaan maken en later een gezinnetje stichten. Al die plannen vallen in het water, tot Julie naar Sams telefoon belt om zijn stem nog een keer te horen en Sam daadwerkelijk opneemt. Via de telefoonverbinding kunnen ze contact met elkaar houden, maar voor hoe lang?
Ik vond dit boek een geweldig plot hebben, maar de uitwerking vond ik helaas minder goed. De personages bleven naar mijn mening nogal vlak en daardoor werd het niet zo'n 'huilboek' als ik had verwacht. Het was een vermakelijk boek, met een betere uitwerking had dit boek van mij zeker vier of vijf sterren gekregen.