Different fairytale

eva-maes 04 januari 2020
Coral is geïnspireerd op het sprookje 'de kleine zeemeermin' van Hans Christian Andersen. Ik zeg geïnspireerd omdat ik een hervertelling er niet bij vind passen. Sarah Ella begint het boek met een note to my readers met een waarschuwing dat het boek zware thema's behandelt (zoals depressie, zelfmoord, angsten,...) zo weet je als lezer waaraan je begint en dat het niet het sprookje is wat je dacht te lezen.

'You are not nothing, my friend. And neither am I.'

Het boek vertelt het verhaal van Coral (de zeemeermin), Brooke en Merrick. Ze komen terecht in moeilijke situaties waarin hun emoties op de proef worden gesteld. Coral wil haar zus redden van de 'Red Tide' de ziekte van de mensen. Merrick en zijn zusje Amaya leven het goede leven maar ook zij krijgen tegenslagen te verduren. Brooke komt in een hulpcentrum terecht waar ze therapie volgt, tegen haar depressie vecht maar ook vriendschap vindt. Als hun paden kruisen, wat zullen ze doen om te overleven?

"Sight is more than just seeing. It's perceiving and observing and knowing when things aren't right."

Sarah haar schrijfstijl is zeer betoverend, op zo'n manier dat je echt in het verhaal mee wordt gesleept. Ze wisselt elk hoofdstuk van personages wat het verhaal vlot leesbaar maakt. Ze gebruikt verschillende quotes uit andere boeken maar pent ook zelf straffe uitspraken neer. Eén van mijn favorieten.

"Courage is not the absence of fear, but rather the judgement that something else is more important than fear".

Meer recensies van eva-maes