Advertentie

De roman van Karen Swan brengt je naar de Spaanse plaatsen Madrid en Ronda waar zich een verhaal ontvouwt over de familie Mendoza en naar Engeland waar de vermogensadviseur Charlotte Fairfax vandaan komt.
Wanneer Charlotte zich gaat bezighouden met de erfenis van Carlos Mendoza, die zijn geld aan iemand anders wil schenken dan de familie verwacht, kruisen hun paden elkaar. Je leest in het boek delen uit het verleden en heden en deze wisselen elkaar regelmatig af. De vlotte en makkelijk te lezen schrijfstijl zorgt ervoor dat je goed kunt schakelen tussen de twee verhaallijnen zonder dat het verwarrend wordt.

Het verhaal heeft veel diepgang. Als je net begint met het lezen van dit boek, zelfs al bij de epiloog, zit je hoofd vol met vragen en je wordt direct het verhaal ingezogen. Op alle vragen krijg je tijdens het lezen beetje bij beetje antwoord. Dit zorgt ervoor dat het een boek is dat je niet snel weg wilt leggen.

Zowel de verhaallijnen van de familie Mendoza als die van Charlotte en haar naasten zijn boeiend en de personages zijn levendig en goed uitgewerkt. Je waant je op plekken waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest en toch zie je alles voor je.

Vriendschap, liefde en oorlog spelen een belangrijke rol in dit boek. Karen Swan laat je meeleven met de personages en je krijgt een kant van de geschiedenis te zien die zeker niet fraai is, maar wel kleurrijk en boeiend.

Reacties op: Verrassende roman

49
De Spaanse belofte - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners