Advertentie

Je belandt als lezer in een gesticht in 1937 en leest over de ongelooflijke behandeling en therapieën die patiënten in die tijd ondergingen. Je maakt kennis met Brighton, een meisje dat sinds haar geboorte al in het gesticht woont met haar beschadigde moeder. Ze wordt liefdevol opgevoed door een verpleegster Jojo. Net als haar vriend Angel, een albino. En Grace, een meisje wat door haar ouders naar het gesticht is gebracht omdat ze er - in hun ogen - een uitgesproken mening op nahoudt en een foute keuze maakt wat betreft haar toekomstige partner. Deze kinderen zijn niet zwakzinning en verzamelen herinneringen van hun 'familie' in een kussensloop en doen een poging te ontsnappen. In 1941 breekt de oorlog uit en het tehuis wordt overvol met alle gevolgen van dien, geen personeel en meer patiënten... Jojo en haar man die arts is, geven de kinderen hun vrijheid maar waar moeten ze naartoe buiten de hekken? En de kussensloop blijft achter...

In 1990 wordt Nell, getrouwd en moeder, benaderd door een journaliste om over de psychiatrische inrichting waar ze heeft gewoond te vertellen. Het gebouw zal worden afgebroken en het plan is om er nieuwbouw neer te zetten. De journaliste doet uitgebreid research en reikt Nell de kussensloop aan, de herinneringen herleven.

Prachtig geschreven, schrijnend, fascinerend, hoopvol en ontroerend. In dit boek begonnen en niet meer opgehouden met lezen totdat het uit was. Aanrader!

Reacties op: Dit boek blijft wel een poosje in je gedachten

28
De verborgen kinderen - Elizabeth Byler Younts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners