Alexandra is een succesvolle zakenvrouw, maar dan wordt ze op een ochtend met vastgebonden handen en een kater wakker in een busje, en komt zo tot het besef dat ze is ontvoerd. Aangekomen op de plaats waar ze verborgen zal worden probeert ze te vluchten, maar dat mislukt haar en ze wordt naar een kleine ruimte gebracht.

Demi is 16 jaar en heeft net ontdekt dat ze zwanger is, ze worstelt ermee en weet niet of ze het kind wil houden. Ze neemt haar vader in vertrouwen en samen gaan ze naar een abortuskliniek voor een gesprek nadat ze heeft besloten het weg te laten halen. Op de terugweg naar huis wordt ze klemgereden en een busje in gesleurd.

Ze komt bij Alexandra op de kamer, en die is blij dat ze niet meer alleen is, maar zowel zij als Demi kunnen geen overeenkomsten vinden waarom zij zijn ontvoerd. Ze worden gedwongen na te denken over hun leven en de keuzes die ze hebben gemaakt. De ontvoerder duldt geen verzet of grote mond want dan wacht de kleine ruimte op ze, die ze de "papegaaienkooi" hebben genoemd om daar tot bezinning te komen. Ze hebben als ze samen zijn gesprekken over hun leven voor de ontvoering, over Alexandra haar zoontje Max en Demi haar zwangerschap. Maar wat wil hun ontvoerder van ze, en wie is hij, en komt er ooit weer een leven in vrijheid als een eerdere vlucht poging mislukte.

Marieke Damen schrijft met "Onbreekbaar" een zeer beklemmende thriller, die psychologisch goed in elkaar zit en tot het einde spannend blijft.

Reacties op: Zenuwslopende nachtmerrie...

58
Onbreekbaar - Marieke Damen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken