Uiteindelijk mooi verhaal
Na 'Het meisje op de rots' wou ik meer lezen van Lucinda Riley en dus viel de keuze op het 1ste boek van haar.
Het verhaal bestaat uit 2 delen: het heden en het verleden dat zich in de oorlogsjaren afspeelt. Het boek is veelbelovend begonnen maar het verhaal dat zich in het verleden situeert, kon mij niet altijd boeien. Ik vond het zelfs op sommige momenten nogal langdradig. De laatste hoofdstukken zijn dan weer heel meeslepend en dan kon ik niet meer stoppen.
'De orchideeëntuin' is een familierelaas over verschillende generaties met de nodige geheimen. Uiteindelijk vond ik het een mooi verhaal, waarbij ik het einde wel kon voorspellen.
Ik kan het boek wel aanbevelen aan iedereen die houdt van mooie familiegeschiedenissen, maar het vergt wel wat concentratie om alle personages in de juiste context te houden.