Vlot geschreven, verrassende thriller.

Gerdienleest 12 mei 2025
In april 2025 las ik het boek 'De laatste wens' van Marieke Damen. Het verhaal gaat over Nadja en haar man Steven, die door de moordenaar van de weg wordt gereden, maar de politie denkt aan een eenzijdig ongeluk. Nadja betwijfelt dat vanaf het begin en vraagt zich af wie Steven zo haat dat hij vermoord moest worden. Diverse aanwijzingen leiden door het boek heen naar de dader, hoewel het niet makkelijk is om de dader te ontmaskeren. Het feit dat ik het boek in een aantal dagen uit had zegt denk ik genoeg. Het verhaal leest vlot door de korte hoofdstukken en door de wisselende perspectieven. Daardoor wil je steeds weer verder lezen hoe het gaat met Nadja, maar ook met de onbekende persoon van wie je steeds een deel van zijn/haar levensverhaal leest. Aan het einde komen de verschillende verhalen bij elkaar en merk je dat je als lezer toch op het verkeerde been bent gezet. Het einde vond ik wel wat snel afgewerkt in vergelijking met de rest van het verhaal, maar toch geef ik het boek 4 van de 5 sterren en raad ik het aan om te lezen. "Ook zeer interessant om eens een kijkje te krijgen in de uitvaartbranche."