Mijn advies: Lezen..
Dit was voor mij een boek dat me een paar dagen leek stil te zetten. Het boek bleef doorklinken en ik ontkwam er niet aan: ik pakte het boek opnieuw voor een tweede lezing. Zo mooi.
Een oude man heeft zichzelf nog één opdracht gegeven. Een tocht wil hij maken naar zijn geboortedorp. In zeven dagen. Zwemmend. Dat is waar we beginnen en met verwachting lees je, benieuwd hoe die reis zal zijn.
Het is hoogst eenvoudig wat er zich afspeelt, maar toch zijn we nog niet ver gevorderd of kleine dingen in het verhaal wrijven en gaan schuren. Als zand in je schoen. Je besteedt er niet direct veel aandacht aan, maar gaandeweg worden ze opvallender. Tot halverwege het boek je er niet meer omheen kan.
Vanaf dat moment vlieg je door de bladzijden, te snel eigenlijk, maar je wil weten hoe dit mythische verhaal afloopt.
En wat een eenvoudig verhaal leek blijkt een bedriegelijk diepgravende geschiedenis te worden, nergens te zwaar, maar thema's waar je een leven lang voor nodig hebt om ze te overdenken.