Meer dan ik denk, Emma Poot

open-boek.nl open-boek.nl
8 mrt 2021

Toen ik Emma op instagram tegenkwam zag ik meteen veel overlap met mijn eigen situatie en ik kon dan ook niet wachten om haar boek te kunnen lezen. Ik denk dat Emma in haar boek goed verwoord wat het leven met haar gedaan heeft vanaf 12 jarige leeftijd. Ze neemt je mee in haar gedachten en kwetsbaarheden en dit legt ze op een heldere manier uit. Toch was het iets anders dan ik verwacht had. Ik vond het vrij lang duren voor er achtergrondinformatie over autisme gegeven werd en de, soms heftige situaties die ze mee heeft gemaakt worden uitsluitend besproken vanuit haar perspectief, daardoor miste ik wat nuance en uitleg waarom juist deze situaties voor mensen met autisme zo ingewikkeld kunnen zijn.

Het boek is gemakkelijk te lezen, wat ik een groot pluspunt vindt omdat het daardoor voor een breede doelgroep toegankelijk is. Ik vind het ontzettend knap om te zien wat een doorzetter Emma is en hoe ze het voor elkaar heeft gekregen om al 3 boeken te schrijven. Ben je geïnteresseerd in dagboekachtige boeken, in dit geval van iemand met autisme dan raad ik dit boek zeker aan!

Meer recensies van open-boek.nl