Vaak moeilijk leesbaar
“Stilte is iets levends – de kunst van mediteren” heeft een mooi vormgegeven omslag met een harde stevige kaft. De beschrijving op de achterkant van het boek is veelbelovend, het wordt een “ontroerend, troostrijk boek” genoemd dat antwoord geeft op de vraag “Hoe kan ik mijn leven goed leiden?” Persoonlijk heb ik dit boek echter niet als ontroerend en troostrijk ervaren en vind ik het ook geen antwoord geven op bovenstaande vraag. Mensen die nog nooit iets over mediteren hebben gelezen, kunnen denk ik niet zo veel met dit boekje. Dat komt mijns inziens door de leesbaarheid, die ik héél wisselend vind. Soms zijn de bewoordingen wel concreet en makkelijk leesbaar maar vaak ook zijn de bewoordingen op zo’n manier gekozen dat je drie keer moet lezen voordat je begrijpt wat ze bedoelt, áls je het al begrijpt. Ik zou het daarom niet aanraden aan mensen die nog helemaal niets over mediteren weten want ik denk dat zij door dit boekje daartoe helaas niet worden uitgenodigd. Ondanks mijn ervaring met mindfulness en meditatie had ik persoonlijk ook niet veel met dit boek.