Besmet met Joy
Hoe snel kan het gaan, na een paar titels van deze auteur ben ik om. De liefde is begonnen.
Ik las eerder Wij, ervoor en erna en natuurlijk het eerste deel van Joy. Nu kreeg ik de kans om het tweede deel te lezen en die laat je niet aan je voorbij gaan.
Joy, het meisje dat een neus heeft voor zilveren randjes en het goede in dingen ziet, leerden we in deel 1 kennen. Na heel lang met het gezin rondgezworven te hebben over de hele wereld wonen ze nu bij opa op Platanentuin 48. In het vorige deel sprong ze op de bres voor het behoud van de oude boom op het schoolplein maar nu vragen andere problemen om haar aandacht. Sterker nog: ze heeft een lijst met wel zeven punten die ze als ballen in de lucht moet houden ;“maar of jongleren een van mijn speciale vaardigheden is weet ik nog niet”. Een van de punten gaat over haar vriend Benny, hij is stilletjes, somber en gedraagt zich zenuwachtiger dan normaal. Ze moet een plan bedenken om die glimlach weer op het gezicht van Benny te krijgen.
De andere punten van haar lijst gaan over diverse zaken. Zo is er haar zus die huisarrest heeft en daardoor onuitstaanbaar is geworden. Dat brengt een andere punt met zich mee, ze communiceert nu alleen nog met haar ouders via Joy. Punt drie is dat opa eenzaam lijkt te zijn, nu zelfs de kat hem links laat liggen. En ze loopt vreselijk achter met het schrijven van brieven naar al haar vrienden over de hele wereld. Punt nummer zeven is topgeheim, een spannend plan voor een verjaardag.
Maar haar grootste zorg is Benny waarvan ze denkt dat hij gepest wordt door Clark Watson, terwijl ze vroeger vrienden waren. Wat is er met Clark aan de hand? Ze gaat het uitzoeken volgens de leus op het spandoek op school.
DOE JE MOND OPEN,
WEES AARDIG EN
VERTEL DE WAARHEID!
HELP VANDAAG IEMAND!
Maar of dat effect gaat hebben…
Aangezien dit een tweede deel is, lijkt het me wel fijner om eerst het eerste boek (Joy) te lezen al is dat natuurlijk geen must. Ook dit boek heeft weer een cover die je al direct vrolijk maakt. Thema’s als pesten, vriendschap en iets doen voor een ander staan centraal.Wat een fijn verhaal weer, positief maar ook grappig. Wat een lekkere combi is. Het is luchtig geschreven en leest vlot. Joy doet alles wat je zou willen van een beste vriendin.
“Volgens Benny heb ik een virus waar iedereen mee besmet wil worden”
En dat kan ik alleen maar beamen, ik vrees dat ik zelfs al een klein beetje besmet ben..
Voor lezers vanaf 7 jaar.
Dank aan Luitingh-Sijthoff voor het recensie exemplaar!
DOE JE MOND OPEN,
WEES AARDIG EN
VERTEL DE WAARHEID!
HELP VANDAAG IEMAND!
Maar of dat effect gaat hebben…
“Volgens Benny heb ik een virus waar iedereen mee besmet wil worden”
Voor lezers vanaf 7 jaar.
Dank aan Luitingh-Sijthoff voor het recensie exemplaar!