Fijne roman!

heartofbooks 30 juli 2025
Het verhaal draait om Lexi en Zeke. De twee komen elkaar tegen in de pub waar Lexi werkt en ook vaak in haar vrije tijd te vinden is. Er is gelijk een sterke aantrekkingskracht tussen de twee en na wat drankjes te hebben gedronken belanden ze uiteindelijk in de woonboot van Zeke. De ochtend breekt aan en dan ontdekken ze tot hun schrik dat de woonboot is losgeraakt en nu op zee dobbert. Er is geen land of boot te bekennen.

Ze belanden in een onwerkelijk avontuur en zijn op elkaar aangewezen om te overleven. Hoewel de aantrekkingskracht tussen hen voelbaar blijft, besluiten ze om niet meer het bed samen te delen. Ieder met hun eigen redenen. De zorgelijke situatie waar ze zich in bevinden zorgt ervoor dat ze zich langzaam naar elkaar open beginnen te stellen, waardoor ze naar elkaar toe groeien, terwijl ze er alles aan doen om (letterlijk) niet ten onder te gaan.

Oké, eerlijk is eerlijk; met een woonboot midden op zee belanden is nogal vergezocht, maar ik heb echt genoten van dit verhaal! Het is romantisch, avontuurlijk, humoristisch en er zit een vleugje spanning in. Ik was erg benieuwd of de auteur het boek boeiend kon houden doordat het verhaal grotendeels op zee afspeelt, maar dit is absoluut gelukt! Dankzij de interessante gesprekken tussen de personages en de uitdagingen die ze moeten ondergaan, vlieg je door het boek heen. Deze heerlijke roman is zonder twijfel een aanrader.

Bedankt voor het recensie-exemplaar uitgeverij De Fontein!

Meer recensies van heartofbooks