Een feelgoodroman met diepere thema's
‘Beach Vibes’ is een feelgoodroman dat zich afspeelt in het zonnige Malibu en wordt verteld vanuit het perspectief van twee vriendinnen, Beth en Jana. Beth is net gescheiden, woont tijdelijk bij haar tante en runt haar eigen broodjeszaak, Surf Sandwiches. Jana is een hardwerkende, alleenstaande moeder die recent uit een foute relatie is gestapt. Geen van beide lijkt open te staan voor een nieuwe liefde, totdat alles verandert. Jana ontmoet Rick, de broer van Beth, en de twee beginnen te daten. Wanneer Beth op haar beurt Jana’s broer Teddy ontmoet, slaat de vonk direct over en ontstaat er iets moois tussen hen. Ondanks de uitdagingen die de relatie met zich meebrengt, voelt Beth zich eindelijk weer gelukkig en voelt ze zich voor het eerst in lange tijd onderdeel van een warm gezin. Totdat ze erachter komt dat Rick vreemdgaat. Haar wereld staat op haar kop. Moet ze Jana de waarheid vertellen of zwijgen om haar broer niet te verraden? Welke keuze Beth ook maakt, er zullen onvermijdelijk gevolgen zijn.
Ik heb echt genoten van dit verhaal. Het is een perfecte mix van feelgood en diepere thema’s. De setting in Malibu zorgt voor een zonnige sfeer (shout-out ook naar de leuke cover!), terwijl je tegelijkertijd wordt meegezogen in de relatieproblemen en de onderlinge uitdagingen van de personages. Doordat het vanuit twee perspectieven wordt verteld, leef je mee met beide personages en hoop je op een goede afloop. Het einde gaf me het gevoel dat het verhaal van de personages nog niet helemaal afgerond was, maar wie weet komt er nog een vervolg op dit boek. Een tweede deel zou wat mij betreft zeer welkom zijn.
Ik had nog niet eerder een boek van Susan Mallery gelezen, maar ze heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar ander werk van haar. Als je houdt van feelgood verhalen met diepere thema’s zoals liefde, vriendschap en geheimen, dan mag je dit boek zeker niet missen. Genieten gegarandeerd!
Bedankt @harpercollins_holland voor het recensie-exemplaar!
Bedankt @harpercollins_holland voor het recensie-exemplaar!