Recensie Het Bernini mysterie

18 mrt 2009

Ook ik heb de film gezien en had daarna de behoefte om het boek te herlezen. Dit is vaak geen goed idee, omdat je dan alle verschillen goed ziet. Maar gek genoeg had ik daar deze keer geen last van, ondanks dat de film echt een hele globale versie is van het boek. 1 ding hebben ze goed overgebracht met de film: het feit dat je de hele tijd op het puntje vanje stoel zit!

Ik heb het boek de 1e keer gelezen nadat ik de Da Vinci code had gelezen. Het Bernini Mysterie spreekt mij meer aan dan de Da Vinci Code. Die vond ik overigens ook erg goed en spannend, maar BM raakte mij meer, gek genoeg. Ik ben in Rome geweest op veel van de plekken in het boek en dat gaf mij gelijk een gevoel van herkenning.
Ondanks dat het niet echt geloofwaardig is (welk mens beleeft en overleeft zoveel in 24 uur?), heb ik het boek nu 2 keer in 1 ruk uitgelezen. Het houdt je geboeid door de spanning in de verhaallijn en de vlotte schrijfstijl. Ook anti-held Robert Langon doet tot de verbeelding spreken als hij zich uiteindelijk tot echte "hero" ontpopt. Want ja, wie wil niet zo'n avonturier zijn?
Ik ben erg benieuwd naar de 3e Robert Langdon en wat onze professor nog meer mag meemaken.

Meer recensies van