Recensie Ik stond laatst voor een poppenkraam

22 mrt 2009

De dag waarop dit boek van moeder verscheen, nam ik mij al voor het niet te gaan lezen. Mij bekroop het gevoel dat er nu "een slaatje geslagen zou worden" uit het trieste gegeven dat dochter in handen van een loverboy is gevallen. Dochter, die zelf het boek "Echte mannen eten geen kaas" heeft geschreven. Ik kreeg "ik stond laatst voor een poppenkraam" boek cadeau; dus heb het toch gelezen. Het is een slecht geschreven boek (moeder en dochter lijken in dat opzicht op elkaar). Het schrijfniveau is voor een volwassene ver onder de maat; kinderlijke schrijfstijl, geen prettige zinsopbouw en langdradig. Ook vraag ik mij geregeld af "moeder waarom heb je niet...; doorzie je deze personen niet en laat je ze nog binnen ook"? Dat bereikt moeder wel. Natuurlijk is het makkelijk oordelen over een ander. Want loverboys zijn zo doortrapt dat ze veel moeders en kinderen kunnen bespelen. En specifiek op de kwetsbare puberleeftijd, wanneer kinderen zich toch al tegen de ouders af gaan zitten. Juist dan zijn kinderen extra gevoelig voor invloeden van buitenaf en is het risico aanwezig dat een puber zich in de armen van totaal verkeerde types stort. Dat is dan tegelijk ook het enige positieve dat ik over dit boek kan zeggen: ik hoop dat er voor andere ouders een waarschuwing vanuit zal gaan. Dat men signalen van hun dochters die in handen vallen van loverboys, eerder zal herkennen.

Meer recensies van