Recensie Outcast
Helaas kon ik Carla de Jong niet persoonlijk benaderen. Daarom heb ik onderstaande mail naar haar uitgeverij gestuurd.
Geachte heer/mevrouw,
Onlangs heb ik het boek Outcast gekocht, geschreven door Carla de Jong.
Graag wil ik u attenderen op het feit dat er enorm veel fouten in het boek staan. Ik heb het dan over taalfouten, stijlfouten, spellingsfouten, niet bestaande woorden etc. Om er een paar te noemen: gunen moet gunnen zijn en een ziekteverzekering bestaat niet. Het is onmogelijk je te verzekeren tegen ziekte, slechts verzekeren tegen kosten voortvtloeiend uit ziekte is een mogelijkheid. Het woord ziekteverzekering moet dus ziektekostenverzekering zijn. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, helaas staat het verdere boek ook vol fouten. Dit is voor mij een enorme tegenvaller. Indien ik een boek aanschaf, verwacht ik er geen fouten in aan te treffen. Juist een schrijver moet over een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid beschikken. Tevens verwacht ik van redacteuren en uitgeverijen dat ze eventuele taalfouten corrigeren.
Als ik geweten had dat dit boek zoveel fouten bevatte, had ik het niet gekocht. De vele fouten roepen nl. ergernis op en derhalve is het moeilijk mij dan nog op een verhaal te concentreren. Om irritatie bij andere lezers te voorkomen en recht te doen aan de schrijfster en haar verhaal, vraag ik u dan ook vriendelijk om alle fouten uit het boek Outcast te halen.
Met vriendelijke groeten,
Boekenwurm1