Recensie De redding

7 mrt 2012

Ik durf het haast niet te zeggen maar “De redding” is het eerste boek dat ik van deze auteur lees. De schrijfster Anita Shreve is thans niet de eerste de beste. Ze blijkt een internationale bestseller auteur met een aanzienlijk aantal uitgegeven en verkochte boeken te zijn.
“De redding” is een verhaal van een gezin, een gezin dat uit elkaar valt door de alcoholverslaving van de moeder. De vader neemt zijn verantwoordelijkheid en voedt zijn dochtertje Rowan alleen op. Maar in de pubertijd dreigt het met Rowan verkeerd te lopen, vader Peter maakt zich terecht zorgen over de toekomst van zijn dochter. Hij ziet maar één oplossing.
Al snel valt je als lezer op dat de schrijfster niet voor niets een bestseller auteur is. Met goed gekozen woorden, vlotte zinnen weet ze je als lezer onder te dompelen in het verhaal. Je voelt dat ze research heeft gedaan om het beroep van ambulanceverpleegkundige op een levensechte en geloofwaardige manier op papier te zetten. Haar opleiding en werk in de journalistiek zullen hieraan niet vreemd zijn. Deze roman over vergeving, schuld, liefde is zo mooi geschreven dat het verhaal je echt raakt en blijft boeien tot de laatste bladzijde.

Meer recensies van